Gör din beachflagga mer stabil

Ska du ställa upp en beachflagga där vinden viner eller ligger på ordentligt? Eller ska den stå inomhus eller vid en vindstilla entré? Beroende på var du hade tänkt placera din beachflagga så finns det både tillbehör till masten som gör en montering enklare och mer stabil samt fötter till stativen som är rejäla när det blåser ute. Till din flagga kan du välja det markfäste som lämpar sig bäst och detta gör också att de kan användas året runt i olika väder.

Välj fot beroende på underlaget

Vilket underlag beachflaggan står på spelar också en väsentlig roll. Ska den stå på platt asfalt eller i sanddynorna? Ju planare underlaget är desto stabilare blir flaggan generellt, medans sand och ojämna underlag kräver en kraftigare fot. Skulle flaggan vara tvungen att foga sig i snön på vintern så behövs det en fot som klarar av detta. Några exempel på fötter och tillbehör till stativet för beachflaggor följer nedan.

  • Markplatta
  • Markskruv
  • Väggfäste
  • Markspjut
  • Däckplatta
  • Kryssfot
  • Vattentank

En tjock platta kan i regel vara ett bra alternativ om vinden är påtaglig och ju tjockare desto bättre. En vattentank som många dessutom använder till stora parasoll är perfekt om det blåser.

En kryssfot är ett flexibelt fäste som lätt kan monteras ihop och sättas upp vart än det passar. Dock kan en sådan vara lite vinglig om vinden är för kraftig. Denna modell är bra inomhus eller precis vid entrén en varm och stilla sommardag eller vårdag. Kombinera gärna olika fötter på dina flaggor.

Tillbehör till masten

Masten sitter vanligtvis i en behållare och för att flaggan ska kunna rotera kring sin egen axel så ska masten inte vara i en fast position. Det finns ett flertal tillbehör att fästa vid masten så att flaggan kan röra sig som den ska. Att beachflaggan står stadigt är viktigt så att den inte ramlar eller blåser iväg och orsakar skada på bilvägen bredvid eller liknande.